Årets ”Hvenska” Julbord med alla klassikerna och de fullgoda vegetariska alternativen

Julbordsambitionen – vår resa till en större matupplevelse

Fredagar och lördagar från fredagen den 29 november och hela december fram till jul – samt alla övriga dagar vid förbokning.

Sann ”Hvensk” njutning för 395 kronor/person för härlig ”julefrokost” i dagens ljus eller
495 kr/person för kvällsmys under stjärnorna.

Julen är traditioner. Julen är mys och omtanke. Julen är att umgås, att ta sig tid till varandra och helt enkelt bara kunna njuta av stunden där vi är just nu. Bara vara. Tillsammans. Så här års är vår ö fantastisk. Vi märker landsbygden. Vi känner historien - och därmed hur Ven i mångt och mycket är både Sverige och Danmark på en och samma gång. Årets julbord på Turistgården är vår egen fria landsbygds-tolkning av Julen och Hven i en och samma smakrika manifestation.

”Det Originella Hvenska Julbordet” lyfter ytterligare med Julbordsambitionen


Inget krångel. Stolt hantverk, mat och kokerier från grunden i en oslagbar miljö. Vi serverar som alltid julen som en special-buffé upplagd på fat och i skålar, men serverat unikt bara för ert bord.  Vi utmanar oss själva och har definierat ”Julbordsambitionen” med den långsiktiga ambitionen, att skapa Sveriges bästa Julbord. Vi känner oss utmanad av oss själv och ser fram emot att ta ytterligare steg på denna ambitiösa resa. Välkommen till ett traditionsenligt julbord. En matupplevelse med en hög ambitions nivå.

Välkommen till Jultraditioner och smaker från båda sidor av sundet. Välkommen till det hel vegetariska julbordsalternativet och samtidigt alla klassikerna som Janssons, Dansk fläskesteg, Kavring & Rågbröd, Rödkålen, Skinkan, ”de brune kartofler”, sillen, Ris à la Manden och allt det andra goda som hör till.

Vi erbjuder två olika varianter av julfirande. På dagen för 395 kr per person eller på kvällen för 495 kr allt efter era behov och önskemål.

Det Hvenska Julbordet

 

Glögg

Sill: Brantevik Sill - Curry Sill - Stekt Sill - Inlagd Sill, Tomat Sill

Ägg med räkor och dillmajonnäs

Kallrökt lax och rimmad kummel med maltmajonnäs samt knäckebröd och palsternacka

Janssons frestelse

Hemmabakad leverpastej med rödbetor och krondillssyltad pumpa

Turistgårdens Vilt, korv med päronchutney och rostad lök

Dansk fläskesteg, rödkål och sås

Svensk julskinka med stuvad grönkål

Vit potatis och bruna "kartofler"

Kalvfärsbullar med pumpapuré

Ost från Sverige med nypon från Hven

Ris á la Mande med mandelvanilj och körsbärssås

 

Varmt välkommen att boka!