VI SÖKER ALLTID EFTER

de bästa smakerna närmast

Våra vänner

våra idoler - våra leverantörer

Vi har delat intresse i varandra. Vi glädjs tillsammans av framgångarna
och vi delar även motgångarna, när de kommer.
Våra leverantörer är människor som delar och forstår vår vision om
"Bäst Smak Närmast" och går därför gärna ett steg längre
för att hjälpa oss leva visionen. 

Det odlas, det fiskas, det jagas och det förädlas med stor kunskap på Ven
och därtill även med riktigt bra kvalitet  precis runt om oss i Öresundsregionen.

Det betyder att vi har tillgång till det mesta på nära håll och att vi har möjlighet
att lära av och utväxla idéer med människorna bakom de flesta leveranser
vi tar emot. Vi får ta del av deras kunskap och engagemang men framförallt,
vi märker deras stolhet som vi med respekt bär med oss in i huset 
och vidare ut i gästupplevelsen.

Vi lever tillsammans på Ven

Vi har gott om fria ytor men lever ändå, om inte fysiskt, iallafall ganska socialt nära varandra här på Ven. Runt fyrahundra människor som tillsammans utgör samhället här på ön. Det kan kanske verka svårt att tro, men det finns tillgång till nästan allt här som drivs av lokala. 
Utöver bönderna och fiskarna har vi affären, skolan, räddningstjänsten, floristen, vården, snickaren, bagaren, rörmokaren, åkeriet konditorn, mekanikern, bussen, turistföretaget, elektrikern, restaurangerna, juristen, rederiet, fotografen och inte minst konstnärerna och musikerna.

Under 2020 hade vi nöjet att ta emot fakturor från fler än 40 av dessa.
Stort tack för att ni finns och alltid ställer upp!

Ibland får vi sträcka oss längre ut

Vi lever vår vision "Bäst Smak Närmast" utifrån de tre hållbarhetsperspektiven; det ekologiska, sociala och ekonomiska i kombination med vårt subjektiva tyckande om god smak.

Varje år flyttar vi våra samlade inköp närmre och närmre Ven men det finns fortfarande leveranser som vi hämtar längre bort.
Även när det är fallet, gäller visionen.
Testa oss gärna. Ställ frågor om våra val och tipsa oss om ni träffar på något spändande i vår närhet..

"Bäst Smak Närmast"

Här ett axplock bland våra vänner

som vi är riktig stolta att få jobba med

Julias Gård

Vens Rapsolja & Skafferi

Fantastiska Julia. Mamma, bonde, odlare, konditor och förädlare. Från produktionsköket på gården förädlas hennes egna råvaror till genuina närproducerade produkter. Mest kända är nog Vens Rapsolja och de olika tvålar på Linfrön. Vi änväder såklart oljan men för oss är gårdens odling av bl.a. gröna sparris, vitlök och potatis en minst lika stor tillgång i ambitionen att följa säsongen.

Hven Durum

Britta Ossler med barnbarn

En institution på vår ö. Hela familjen och verksamheten. Längst fram och även bakom står vår vän Britta. Vilken kvinna! Vilken människa. Specialbageri med eget mölleri där det mals durum och andra sädesslag från öns åkrar som ger oss möjlighet att manifestera närproducerarde råvaror på riktigt. Hos Britta handlar vi främst mjöl men även det bröd vi inte själv bakar i källaren. Missa inte Hven Durums gårdsbutik.

Kungsgården Odling & vilt

från Alms familjeverksamhet

Gustav, Ulrika och sonen Jonathan lever och verkar på Kungsgården som ursprungliggeb bygdes där Tycho Brahes slott Uranienborg stod.  Redan i mitten av 1200-talet omnämns Kungsgården som en kunglig jaktpark vilket ockå präglar vår genuina samverkan i dag. Härifrån får vi det mesta av det  vilt vi serverar men också rapsblad, sockerbetor, durum, annan spannmål och oljeväxter.

Torbjörn Alm

riktig Ö-bo och ej skrytsam fiskare

Fisk är en av de största tillgångarna för oss som lever på en Ö.  Vattnet runt Ven särskiljer sig med sitt djup, kallare temperatur och högre saltdencitet än det övriga sundet. Det ger mycket bra forhållanden för fisken och Torbjörn är som yrkesfiskare  ingen novis på området. Via grossist kan vi fortfarande ta del av Torbjörns Torsk, sill och stenbitsrom samt de överraskningar som ibland hänger med på dagen.    

Spirit of Ven

Molins passion blir världsunik dryck

Våra grannar på destilleriet Spirit of Hven är världsunika, ett av världens minsta kommersiella Pot Still destillerier, där allt från mäskning till jäsning, destillering samt ekfatslagring och buteljering sker under samma tak. Det mindre formatet ger helt unika förutsättningar för att utvinna maximalt av doft och smak, liten storlek ger större kontaktyta per volymenhet för de kemiska reaktioner som skapar önskad karaktär.

Holms Charkuterier

närmast oss på fastlandet

Holms Kött & Chark är ett lokalt landskronabaserat familjeföretag som med omsorg förädlar svenskproducerat kött till produkter av hög kvalitet. Holmarna använder endast ett fåtal men naturliga konserveringsmedel och deras rökta delikatesser är en väldigt uppskattad specialitet bland våra gäster, tillverkat med traditionella metoder som ger köttet en extra smaklighet. 

Saxtorp Svamp

handplockad & närodlad

Den som väl smakat riktigt färsk svamp kommer aldrig nöja sig frivilligt med något annat. Inte våra gäster heller! Som ett av Sveriges första svampföretag, Svenskt Sigill certifierade, är vännerna i Saxtorp måna om att du ska kunna njuta av den allra bästa och färskaste svamp, helt fri från kemiska bekämpningsmedel, oavsett om de har odlat den eller plockat den i skogen. 

Brygghuset Finn

skånsk närproducerad hantverksöl

Brygghuset Finn är ett prisbelönt skånskt mikrobryggeri med säte i Landskrona. De tre kompisar och entusiastika grundarna hade redan från början som mål att göra människor lika passionerade för ärlig närproducerad hantverksöl som de själva är. 2013, bryggdes den första hantverksölen och sedan har många ölsorter sett dagens ljus, vunnit åtråvärda priser och avnjutits av många nöjda gäster även här hos oss på Ven.      

I Love Eco Essentials

Mias förtjusning för hållbarhet & lyx

Då Mia Thielsen skapade iLoveEcoEssentials var målet en enkel, hållbar produktserie - luxiös, hållbar, effektiv och överlägset utöver vad marknaden erbjöd på. Dessa mål lever ännu och vi är tack-samma över att Mia släppte in oss i sitt universum, varje gång våra manliga, kvinnliga, unga och äldre gäster ger oss sin positiva respons. Njut vid handfat och i duschen. Finns även att köpa med hem. 

Vill du veta mer, ring eller maila oss