Det var en gång

Ett pensionat på en ö

Hitta det vackra i det enkla
Pensionatrum_o_loftet_bred

Bo på pensionat a la "skärgården" på Ven i Skåne

Vi bjuder inte på lyx i traditionell betydelse. Pensionatet är gammalt och det mest väsentliga på agendan den gång på 30-talet var inte ljudisolering och liknande. Det lyxiga här hos oss finns nog mer i det lilla. Som i "I Love Eco Essential" tvålen vid handfatet eller i charmen och den ursprungliga stämningen från tiden då man sommarklädd i vitt reste med tåg och båt från städerna ut till sundets pärla Ven.

Författare, konstnärer, skådespelare, storstadsprofiler och såklart kungar och ryska Tsaren har besökt Ven, för att njuta av naturen, den unika atmosfären och havet. Ven var även förr i tiden något speciellt och stack ut i mängden från de klassiska orter på Västkusten, Österlen, i Stockholms skärgård, och som alternativ till Bornholm och Skagen. Så är det också i dag när vi flyr storstadsmiljöerna och söker oss ut på landet mot hav, natur och strand.

Ven - en helt annan värld precis runt hörnet

10 pensionatrum i 3 olika kategorier

Alla pensionatrum är uppbäddade vid ankomst och det finns badhanduk till varje gäst. Alla rum har tillgång till dusch & toalett i korridoren och den finns möjlighet att hyra badrock och spa-tofflor i receptionen.

De minsta och mest prisvärda pensionatrummen finns på nedre våningen. På samma plan finns våra Pensionatrum+ som är något större och med utsikt mot trädgården. På loftet hittar vi ytterligare 4 pensionatrum som kan hyras var för sig eller som en helhet där ni som gäster även får disponera en extra social yta med soffor, bord och stolar för hela sällskapet.

Pensionatrum_1

Läraren

PENSIONATRUM 1 PLUS - DUBBELRUM

Pensionatrum med twinbed (kan delas till två enkelsängar) på markplan för 2 gäster. Lite extra yta med ett litet bord, stol och fin utsikt mot trädgården och kyrkan vid Tycho Brahe Museet. Dusch & toalett finns precis utanför dörren.

Pensionatrum_2

Bagaren

PENSIONATRUM 2 PLUS - DUBBELRUM

Pensionatrum med twinbed (kan separeras) på markplan för två gäster. Lite extra yta med stol och extra plats för hängare och fin utsikt mot vår egna trädgård och kyrkan vid Tycho Brahe museet. Dusch & toalett finns precis utanför dörren.

Pensionatrum_3

Snickaren&Fiskaren

PENSIONATRUM 3 OCH 4 - DUBBELRUM

Två av våra minsta rum på markplan för två gäster. Två separata enkelsängar och liten garderob. Utsikt till granngården och när grönskan tillåter, över åkrarna mot sundet och Danmark. Dusch & toalett finns i korridoren få meter från rummet.

Pensionatrum_5

Bonden

PENSIONATRUM 5 - DUBBELRUM

Pensionatrum på markplan för två gäster. Två separerade enkelsängar och liten garderob. Utsikt till granngården och ner över åkrarna mot sundet och Danmark. Tillhör rummen i vår minsta rumskategori. Dusch & toalett finns i korridoren få meter från rummet.

Image 9@2x

Hökaren

PENSIONATRUM 8 PLUS - DUBBELRUM

Lite större pensionatrum på markplan för två gäster precis bredvid entrén. Rummet har en twinbed som kan separeras och bjuder på utsikt till vår egen trädgård och kyrkan vid Tycho Brahe Museet. Dusch & toalett finns i korridoren och ligger endast några få meter från rummet.

Loftet_rum_16

Pigornas

PENSIONATRUM 16 - DUBBELRUM

Pigornas kammare högst upp på loftet på tredje våningen (ej hiss) med två enkelsängar som kan flyttas ihop till twinbed. Liten plats för extrasäng eller barnsäng vid behov. Utsikt över granngårdens trädgård och över åkrarna mot sundet och Danmark. Dusch & toalett i korridoren.

Loftet_rum_17

Drängarnas

PENSIONATRUM 17 - TREBÄDDSRUM

Drängarnas kammare högst upp på loftet på tredje våningen (ej hiss) med två enkelsängar som kan flyttas ihop till twinbed + en tredje säng för extra gäst . Utsikt över granngårdens trädgård och ner över åkrarna mot sundet och Danmark. Liten plats för barnsäng. Dusch & toalett i korridoren.

Loftet_rum_18

Karlarnas

PENSIONATRUM 18 - TREBÄDDSRUM

Karlarnas kammare högst upp på loftet på tredje våningen (ej hiss) med en twinbed + en extra säng. Bra ljusinfall och när grönskan inte är för tät även utsikt över taket på restaurangen ner över sundet mot Danmark. Liten plats för barnsäng. Dusch & toa precis bredvid dörren i korridoren.

Loftet_rum_19

Fröknarnas

PENSIONATRUM 19 - DUBBELRUM

Pensionatrum högst upp på loftet på tredje våningen (ej hiss) med två enkelsängar som kan flyttas ihop till en twinbed. Utsikt mot öst genom träden över granngården och vidare mot sundet och Svenska kusten längst bort. Liten plats för en stol. Dusch & toalett i korridoren.

Boka direkt online, ring eller maila oss
Group 17-2

Bo hos oss

BOENDE & LOGI
Group 87-2

Ät hos oss

Group 151

Våra erbjudanden

AKTUELLA ERBJUDANDEN