HELT UNIKT

Vin- och matupplevelse

PÅ HÄRLIGA VEN
Winemakers-dinner-slide

Winemaker & Chefs dinner

Har ni länge tänkt att ni ska besöka House of Ven. Då är det ett unikt tillfälle nu. Avsmakningsmeny, Vinprovning & berättelser, övernattning och möte med två fantastiska människor och stjärnor inom mat & vin. Välkommen till en helt unik afton där Kathrin Baakes Venska Kök möter vinmakaren Heidi Schröck från Österrike.

Lördag den 18 november får vi besök av vår goda vän, superhärliga och välrenommerade Heidi Schröck som har med sig ett spännande utbud av sina fantastiska viner från familjens stolta vinhus.

I dialog med Heidis viner är vår egen stjärna Kathrin Baake så taggag att få servera hennes avsmakningsmeny för kvällen.

Välkommen till ett helt unikt tillfälle här hos oss!

Lördag den 18 november bjuder vår köksmästare Kathrin Baake och den österrikiska vinmakaren. Heidi Schröck in till ett unikt möte i maten och dryckens tecken.

Två passionerade kvinnor i samspel om en unik mat- och vinupplevelse

Kathrin har om någon arbetat sig helt in i Vens kulinariska universum och sammanfört all sin kunskap och genuina Fine Dining-erfarenhet, sin uppväxt nära farmor och farfars gård på landet i Tyskland med de gastonomiska möjligheter som erbjuds här på Ven mitt i Öresund. Härigenom har hon förverkligat hela innebörden av vår filosofi Bäst Smak Närmast som fler och fler reser hit för att uppleva.

Heidi har genom dedikerat arbete under nästan fyra decennier uppnått en posistion som en av de mest aktiva visionärerna i den österrikiska vingemenskapen. På familjens gamla vinodlargård i centrum av det berömda Freistadt Rust, producerar hon tillsammans med sönerna Georg och Johannes några av de mest eftertraktade vita, rosé, röda och söta vinerna som tillverkas i Österrike - främst från klassiska sorter i regionen.

DSC-6781
Kathrin-Baake

Kathrin Baake om sin dedikation för köket på House of Ven:

” Under min tid i Sverige har jag haft stort nöje och lycka av att få jobba och bidra till utvecklingen tillsammans med många duktiga kollegor på några av regionens bästa restauranger som till exempel Geranium i Köpenhamn, Restaurang Sture och Bloom in The Park i Malmö. En internationell resa in i det skandinaviska och regionens fine dining som på något sätt har landat i sin helhet för mig här på Ven.

Jag är ju uppväxt på en gård, så att vakna upp med alla råvaror precis runt omkring mig, att få följa och ta del av säsongen som ständigt rör sig, och samtidigt möta både bönder, odlare, fiskaren och jägarna på vägen till jobbet, ger mig en extra bekräftande dimension till matlagningen som jag har längtat efter”.

Avsmakningsmeny och Vinprovning i en härlig symfoni

Det helt säsongsaktuella Hvenska köket i nära samspel med vinhistorien om Heidi Schröck & Söhne.

Löpande under kvällen berättar och serverar Kathrin sin nytolkning av den skandinaviske mattraditionen i anpassad symbios

med urval av Heidis viner.

Boka ert deltagande i denna unika kväll tillsammans med Heidi och Kathrin.

Alla viner, provning under middagen, avsmakningsmenyn på hela 7 rätter och presentationer och berättelser för bara 1 495 kr per gäst.

Extra winemaker’s uppehåll

inklusive hela kvällen, övernattning i dubbelrum och vår goda lantfrukost på morgonen

med priser från 2 295 kr per gäst.

Boka direkt

ELLER RING PÅ  0418-721 26
ELLER MAILA RECEPTION@HOUSEOFVEN.COM

Group 17-2

Bo hos oss

BOENDE & LOGI
Group 87-2

Ät hos oss

Group 151

Våra erbjudanden

AKTUELLA ERBJUDANDEN