Drömmen om att göra skillnad

För våra grannar och gäster

och kunna leva hållbart i tiden
Vaar story bred

Vi tar det steg för steg

Långsiktigt hållbarhetsarbete är vår väg fram; Socialt, ekologiskt och ekonomiskt i nära samspel med vår vision

Ven närmast bäst

Man har alltid agerat cirkulärt i små samhällen

Det bor runt 400 människor här på Ven. Vi lever på gott och ont, mest gott, i nära symbios med varandra. Här finns skola, vård, affär, lantbrukare, hantverkare, konstnärer, bageri, glassfabrik, ett destilleri och en hel del klassiska turistiska verksamheter som restauranger, hotell och även en camping. 

Förra året tog vi emot fakturor för produkter och tjänster från 37 olika  aktörer på Ven. Det är vi stolta över. Resultatet av ett helt medvetet val som främjar det närproducerade, minskar transporterna och bidrar både socialt och ekonomiskt till livet här på Ven.

Charmant_maaltid
Haalbarhet ny moebler sidbild

Det är på alla sätt hållbart att bevara det gamla

Vi håller till i en mer än 100 år gammal byggnad. Här finns mycket charm, men även arvet från förr med helt andra standarder och byggkrav än dem vi har idag. Huset är K-märkt och vi önskar i största möjliga mån att bibehålla dess historiska uttryck.

Hösten 2023 tog vi över ägandet av fastigheten. Det ger oss större möjlighet till genomtänkta förbättringar i samband med renoveringar och även till snabbare forbättringar genom att instalera värmepumpar, uppgradera varmvattenberedare, övriga maskiner,  utrustning och löpande byte till lågenergibelysning.

Men även i det lilla kan vi agera hållbart och faktiskt ha roligt samtidigt. Ett exempel är vårt ständiga arbete med  atmosfären här i huset, med gamla möbler och inredningsdetaljer som vi ofta får skänkt av våra omtänksamma grannar på ön, eller hittar på loppis och auktioner i närområdet.

 

Ett mer cirkulärt mindset

Med vår "Bäst Smak Närmast" filosofi som fundament i våra matupplevelser, är det helt naturligt att vi hämtar en oerhört stor del av våra råvaror här på Ven.

Men även sättet vi agerar på i relation till inköp och behandling av råvarorna gör skillnad. Vi användar alltid i största mån hela varan. Vi köper inte in special-detaljer och tar hellre in hela djur och växter som vi kan stycka och nyttja fullt ut. Det som slutligen skärs ifrån hamnar oftast i fond-grytan och bidrar därmed också till matupplevelserna.

Att servera i avstämda portioner, skapa social dining format och i övrigt skapa nya rätter på rester, har blivit lite av en mission i vårt kök. På så sätt skapades exempelvis vår glass gjord på rostat bröd, eller gräddsåsen som vi kokar upp på charkutteri-leftovers från frukosten.

Läs mer om vår matfilosofi här

 

Haalbarhet sidbild raavaror
Haalbarhet sidbild kollegor

I samspel med alla omkring oss

Vi lyfter tillsammans

Vi jobbar helt medvetet för ett socialt hållbart samspel med våra grannar. Vi försöker efter bästa mån att vara en mötesplats för öns invånare, ställa upp i samband med föreningsaktiviteter, bidra till firanden och såklart, i största möjliga mån att nyttja öns producenter och tjänsteföretag.

Vår allra närmaste resurs är dock våra medarbetare. Det är genom deras insats vi kan göra skillnad på riktigt. Därför har vi tillsammans utvecklat en värdebaserad medarbetarstrategi som hjälper oss att utveckla och driva verksamheten framåt ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Läs mer om att jobba hos oss" här

Vill du ta kontakt med oss, ring eller maila oss

Group 17-2

Bo hos oss

BOENDE & LOGI
Group 87-2

Ät hos oss

Group 151

Våra erbjudanden

Aktuella erbjudanden