Välkommen till fantastiska Ven – en helt annan värld precis runt hörnet

 

Ven är för många den hemliga pärlan, en egen värld, mitt i Skandinaviens största urbana region – Öresundsregionen. Omsorgsfullt skyddad av vatten hela vägen runt, med fantastisk natur, åkrar, strand och även skogsgläntor. Här vilar man upp sig, hämtar ny energi och låter tankarna och idéerna flyga iväg med de slående vyerna över mark och hav. Utsikt och insikt. Vandrings- & cykelleder, golfbana, utegym och många andra goda möjligheter att vara aktiva tillsammans. Originella gallerier, museum, trädgårdar, småbutiker och konsthantverkare, stugby & camp-site, mysiga hotell och pensionat och samtidigt en rad goda fikaställen och restauranger att besöka.

 

Den Ultimata Destinationen för Ditt Nästa Äventyr, weekendresa, semester, långhelg, getaway eller vistelse med familjen, vänner, ni som par eller bara med kompisarna.

Söker du det perfekta resmålet för din nästa weekendresa i Sverige eller i Danmark? Glöm Österlen, Västkusten, Bornholm och Skagen - upptäck istället Ven, Skandinaviens dolda pärla, precis runt hörnet från södra Sverige och Själland i Danmark.

Ven är mer än bara en destination - det är en upplevelse som överträffar förväntningarna. Det mest anmärkningsvärda med Ven? Den korta restiden från södra Sverige och Själland i Danmark. På bara en kort båtresa är du där - redo att upptäcka allt som denna lilla ö har att erbjuda. Det innebär att du kan njuta av denna vackra plats utan att spendera timmar på vägarna eller i långa resor.

När du planerar din weekendresa i Sverige, överväg en övernattning i Skåne och upplev en mysig övernattning med middag på Ven. På ön finns det hotell, camping, stugor, bed and breakfast, pensionat som erbjuder charmiga boenden och fantastiska middagsupplevelser. Många av restaurangerna på Ven välkomnar också hundar, så du kan ta med din fyrbenta vän på din resa.

För den matintresserade är Ven en gastronomisk oas. Utforska matupplevelser på ön och njut av en gourmetmiddag med lokala råvaror och eventuellt en dryckesprovning. Egna juicer på House of Ven, whisky och gin på Spirit of Hven eller kanske en lokal hantverksöl. För de romantiska paren finns det också många möjligheter till romantiska upplevelser för två, från en privat middag på stranden till en vandring genom öns vackra landskap.

Så varför välja Ven framför andra destinationer? Förutom den korta restiden är det också en plats där natur, kultur och avkoppling går hand i hand. Kom och upptäck Ven - Skandinaviens dolda pärla, nära dig, och upplev det perfekta äventyret för din nästa weekendresa i Sverige.