HÄR SKAPAR NI MINNEN

och delar tiden

Allrum på House of Vens hotellbyggnad med soffa, fåtölj och soffbord för mysigt umgänge..

Det nya är att bo gammalt

och känna vibbarna av förtidens semesterfirande

Vi märker förtiden på Turistgården – House Of Ven som en helt väsentlig del av upplevelsen och
orsaken till att vi väljer att bo här igen och igen. Allt är inte perfekt och ursprungsautentiskt men
stämningen sitter i väggarna. Här bor vi med en tillåtande inställning till utrustning och bekvämligheter
medan vi njuter av skånska ”skärgårdsstämningen”, omgivningen och tiden tillsammans. 

Välj Vens äldsta pensionat som plats för er vistelse om ni föredrar en unik miljö, ett mycket centralt läge
och en härlig trädgård, restaurang och lounge att vistas i. Turistgården ligger mitt på ön
och är en perfekt utgångspunkt för allt vad Ven har att erbjuda.

 

Unika miljön

är en väsentlig del av er vistelse

Visst finns det mycket som ger sig själv på öns anrika värdshus. Restaurangbyggnaden är från slutet av 1800-talet och även i pensionatet märks historien. Här är det inte modernt men här finns en själ och miljö som är oslagbar för oss som gillar det äkta och ursprungliga.

Att vistas här är på en och samma gång en resa i både tid och rum. Lugn och ro är ofta en inre upplevelse som inte nödvändigtvisär detsamma  som total tystnad i dessa byggnader från en tid där ljudisoleringinte fanns i byggregulativet. Men här finns soul, kärlek och omtanke runt de många härliga platser inne som ute, där vi kan njuta av stunden och varandra. 

Varmt välkommen till Vens anrika värdshus!

Kvinna i stämningsfulla receptionslobbyn på House of Ven.

Gamla pensionatet

är ditt medvetna val

Många kommer hit igen och igen för att njuta av miljöbyte bort från det effektiva, det högteknologiska och moderna. Bort från det urbana. En liten  vardagsflykt. En plats för egen tid och även för reflektion. Turistgården ligger centralt mitt på Ven och är en naturlig utgångspunkt för att uppleva hela ön. Både pensionatet och värdshuset är från en annan tid. Rummen på pensionatet är alla olika i interiör och storlek och de präglas av historien och den tid de kommer från. Det är inga stora ytor och det finns begränsad plats att umgås på.

Därför fungerar vår restaurangbyggnad även som lounge för våra boende gäster, med soffgrupper, spel, lugn musik och gratis kaffe & te, alla dagar mellan 10.00 och 16.00.

 

Välj mellan våra mysiga boendealternativ

för en härlig Ven-vistelse

 

Våra Hotellrum

Våra hotellrum är som de övriga rummen här på Turistgården, enkla i sin funktionalitet men charmerande i sin inredning med tydliga referenser till historien. Alla hotellrum har, i motsättning till pensionatrummen, egen dusch & toalett på rummet.

Pensionatrum & Loftet

Den ursprungliga pensionatupplevelsen från 30-talet. Små enkla rum med enkelsängar och dusch & toalett i korridoren. Trots storleken ändå autentiskt boende för en god Venupplevelse där vi ju vistas mestadels utomhus, i trädgården eller inne på värdshusets servering.

Prästgårdsannexet

Bara 4 minuters gång från vår huvudbyggnad hittar ni vårt fina och nyrenoverade extraboende. Där finns möljighet att övernatta i en mini-svit och 5 stora familjerum. Huset ligger högt med bra utsikt i alla väderstreck och det finns gemensam tillgång till stor balkong och trädgård.

Läs mer >>

Boka direkt, ring eller maila oss