Trosriktning & matreligion

"DET HVENSKA KÖKET"
Korn_i_skymning_bred

Matvision för oss på House of Ven

BÄST SMAK NÄRMAST

Vår matvision är ett lysande riktmärke för oss när vi ska balansera smak och hållbarhet ihop till de goda skandinaviska matupplevelser vi står för. Vi prioriterar det nära därför att de helt färska och säsongsaktuella råvaror ofta tillför mer smak och samtidigt som det stödjer vår ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarhet.

Mat_foer_oeppna_sinnen_elementbild

Mat för öppna sinnen

Vi annonserar inte allt med flera dagars eller veckors framförhållning.
Vi skapar gärna mat utifrån det som finns runt oss på dagen.
Det håller oss vassa och uppmärksamma på vår omgivning och på de helt aktuella smakerna.

Alla med genuint matintressse är trygga gäster i vår matsal.
För dig som är nyfiken, intresserad i råvaror, hantverket och främst gillar god mat kan vi alltid skapa en bra upplevelse.

Välkommen till bästa smaken närmast

Det Hvenska Köket

Att besöka vår restaurang betyder också ett besök in i ”Det Hvenska Köket”, vår uppdaterade och lokala tolkning av det ursprungliga svenska och danska köket.

Varje dag året om, komponerar teamet i köket en aktuell ”Hvensk säsongsmeny” bestående av 4 unika serveringar som startar med vårt stenugbakade bröd, Vens rapsolja och smör, följt av en liten amuse bouche eller hemgjort
snack, innan dagens trerätters middag tar er hela vägen ut på en säsongsaktuell matresa.

Varmt välkomna till vår restaurang

lokala_leverantoerer_raavaror
Raavaror

Mathantverk från grunden

- FRÅN JORD TILL BORD

Få platser har ett så stort, spännande och varierat utbud av råvaror som vår ö Ven. Ett sant eldorado för duktiga matlagare som varje dag kan stå med en ny stimulerande möjlighet att förädla i köket.

Jordförhållanden och det unika mikroklimatet påverkar så klart skörden från våra duktiga odlare och bönder positivt för oss i köket.

Därtill kommer de enormt varierande tillgångarna i naturen med all fisk, tång och skaldjur från havet, det stora viltbeståndet av bland annat rådjur, harar, fasaner, ankor och duvor som det tongivande, och inte minst alla vilda bär, frukter och örter som vi med förtjusning kan samla på våra dagliga morgonvandringar på ön.

Boka online, ring eller maila oss

Group 17-2

Bo hos oss

BOENDE & LOGI
Group 87-2

Ät hos oss

Group 151

Våra erbjudanden

Aktuella erbjudanden