NÄR MATHANTVERK ÄR

livsstil & passion

Vår omgivning förtjänar duktiga matlagare


Vi har djup respekt och känner ett oerhört stort ansvar för att förvalta
de fantastiska råvaror som vår fina ö erbjuder oss året om. 

Välkommen in till ett ärligt kök skapat av passionerade hantverkare.

Charmanta måltider

från Vens skafferi

Fisk, skaldjur och tångväxter från havet, de dagliga skörder från Vens frodiga åkrar, möjligheterna i det rika viltbeståndet med bland annat rådjur, hare, fasan, and och gås samt alla nötter, frukt, örter & bär som frodigt präglar många
trädgårdar men, även i stor omfattning, växer vilt i naturen.

Med vårt unika läge förespråkar vi såklart det lokala & nära och kombinerar gärna det skandinaviska kökets tradition, med nya influenser för att skapa en genuin restaurangupplevelse för alla matälskare. 

Dryck som en del

av upplevelsen

Den goda maten förtjänar att höjas och stimuleras med rätt dryckesval.
Vi förmedlar gärna våra förslag och försöker alltid att få det hållbara perspektivet att möta ambitionen om smak och bra kvalitet för priset.

Vi producerar själva en del alkoholfria drycker på frukt och bär från ön och adderar gärna med lokala producenter och ölbryggerier.
Fundamentet är dock vår vinupplevelse.

Vi har bra kompetens i personalen och försöker med vårt mantra "bäst smak närmast" att skapa en källare som kan bidra till
en extra god upplevelse när ni ska välja och framför allt njuta av gott vin som en del av upplevelsen här hos oss.

Restaurangen & stämningen

- Vens anrika värdshus

Välkomnande, originellt och personligt. Här kan ni umgås och njuta av god vällagad mat, mysig miljö, varandras sällskap tillsammans med den unika stämningen som vår stolta byggnad, spännande inredning och inte minst, det personliga bemötandet bjuder er på hos oss.

Deserttallrik med hemmagjord glass och inlagda päron.

Vår á la carte meny

- Det skandinaviska köket året om

Konceptet är god, vällagad & ärlig skandinavisk mat med missionen att alltid "välja det bästa närmast" efter säsongen. Startande här på Ven, i Öresund, Skandinavien, Europa och när vi måste, välja det mest hållbara när vi är ute och letar smaker och ingredienser i världen.

Det Hvenska köket

- Vår trosriktning & vision

Ju närmare Ven - desto bättre Ven. Vår matvision är ett lysande riktmärke när vi ska balansera smak och hållbarhet till de goda matupplevelser vi står för. Vi prioriterar det nära för att de färska och säsongsaktuella råvarorna ofta tillför mer smak samt stödjer vår ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarhet. 

Vinupplevelse & koncept

House of Ven

I den bästa av världar hade vi erbjudit vin som liksom maten haft sin utgångspunkt på vår ö. Det odlas dock inget vin på ön än, i alla fall inte i kommersiellt syfte och vi har därför, med vår vision ”Bäst Smak Närmast” i handen, lyft blicken mot kontinenten. Som tur är så hittas den mest dynamiska vinscenen som världen har att erbjuda i Europa. Därför ligger vår tyngdpunkt här. Vi jobbar medvetet med vin som en del av upplevelsen här hos oss.
Vi har en opretentiös tillgång i samtal och rekommendationer men vi hoppas att vi kan möta och inspirera alla, oavsett kunskap och preferenser.

En levande

vinupplevelse

Vår sommeliers enträgna nyfikenhet och entusiasm resulterar i en vinlista som utvecklas ständigt  och bygger på mindre producenter som vågar ta ut svängarna och skapa viner med distinkt karaktär samt känsla för ”terroir”. Med det menat, att vinbönderna värnar om den jord de brukar och ser glädjen i det hantverk de skapar. Målet är inte att ha den största vinkällaren, utan att hitta en balans där det finns något gott för alla att njuta av, oavsett tillfälle.

Sammanflätat med ett personligt värdskap, hoppas vi kunna ge er en genuin vinupplevelse.

Hos oss är det gott att vara
– Skål & välkomna!

Läs mer om vad vår restaurang har att erbjuda  här

Allt från grunden och så nära vi kan

Våra leverantörer

"Vi prioriterar det nära därför att de helt färska och säsongsaktuella råvarorna ofta tillför mer smak och samtidigt stödjer vår ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarhet", Niels Mouritzen

Vi väljer det bästa närmast och
- plockar gärna i naturen 
- handlar av bönder på Ven

Läs mer om våra leverantörer här

Boka direkt, ring eller maila oss