Bäst Smak Närmast

FÖR NJUTNING RUNT BORDET

Här finns den goda maten på Ven

Vår restaurang för den goda matupplevelsen på Ven

Vi försöker att skapa tid och rum för goda samtal, avkoppling, ny inspiration och framförallt en bra miljö för att umgås och njuta av god mat och dryck, vare sig det gäller över lunch, en god fika eller på kvällen för en god middag.

Här bjuder Kathrin Baake och stjärnteamet på en gastronomisk resa i Vens terrior med lokala nytolkninger av det skandinaviska köket utifrån vårt Bäst Smak Närmast koncept.

DSC07849-2
DSC08431
DSC08676-1
DSC08640
Restaurangen_liten_rund

Vi tar det personligt

Vi förespråkar en personlig och opretentiös stil i vårt bemötande som värdar. Samma perspektiv präglar vår inredning och interiörer där gammalt och nytt möts för att binda ihop tid och människor med olika preferenser på bästa vis.

Vi kan inte allt om mat och vin, men vi kan det mesta om det vi serverar och vi tar gärna emot er respons och pratar mat och dryck med er när ni är här. Vi vet vad vi strävar efter och gärna vill skapa med det Hvenska Köket och vi hoppas att det märks att vi brinner för saken när ni är här.

Varmt välkommen till oss och en personlig service.

Kathrin testar jordärtskockor på Julias gård

"Bäst Smak Närmast"

Vår matvision är ett lysande riktmärke för oss när vi ska balansera smak och hållbarhet ihop till de goda skandinaviska matupplevelser vi står för. Vi prioriterar det nära därför att de helt färska och säsongsaktuella råvarorna ofta tillför mer smak och samtidigt stödjer vår ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarhet. Smak och kvalité är det avgörande när vi från Ven letar "Bäst Smak Närmast".

Vår egna pasta på Hven Durum från Kungsgården

Hvenska säsongsmenyn

Varje dag året om komponerar teamet i köket en aktuell ”Hvensk säsongsmeny” bestående av 4 unika serveringar. Ni börjar kanske med en fördrink eller lite bubbel på punschverandan innan ni serveras vårt stenugnsbakade bröd, Vens rapsolja och smör, följt av en liten amuse bouche eller hemmagjord snack. Efter denna mjukstart väntar vår alltid aktuella 3-rätters kvällsmeny komponerad utifrån dagens lokala råvaror.

Fullt ös i köket på House of Ven

Vår á la carte meny

Att besöka vår restaurang betyder även ett besök in i ”Det Hvenska Köket”. Vår uppda-terade och lokala tolkning av de ursprungliga svenska och danska mattraditioner tillsatt en viss portion internationella metoder. Förvänta er gärna en lantlig och naturlig stil i smak och upplägg där det inte finns allt men väl något för alla med ett öppet matsinne. Vi jobbar med matlagning från grunden så här är alla matpreferenser en kärleksfull utmaning.

Vår bar, punsch- och glasveranda

Här njuter vi av god mat & dryck och varandras sällskap med det venska landskapet helt in till kroppen och med känslan av att vara både ute och inne på en och samma gång.

De gamla glaspartierna fungerar som en stor upplysande tavla som på en förunderlig vis går i ett med interiörerna, dag och kväll.

Helt igenom mysigt

Härlig ambiance i historiska glasvarandan
Fin utsikt över åkrarna och mot sundet i horisonten

Vår utsiktsbalkong & trädgårds­servering

Venupplevelsen är i största mån även en härlig utomhusupplevelse.

Redan tidigt på våren och långt in på sommaren värmer solen upp utsiktsbalkongen. Här sitter vi helt intill åkrarna, ser rådjurens silluetter i aftonsolen framför den mjuka horisonten, med Öresund och Danmark i bakgrunden.

Stora matsalen & chambre separé

I den stora matsalen fortsätter värdshusets karakteriska, shabby chika inrednig att omfamna oss med sin kärleksfulla miljö.

Här möblerar vi om ibland för konferens eller fest för upp till 110 sittande gäster.

Herrgårdsrummet, "finrummet" eller "kristallen" som den också kallas bland personalen är ofta den lite lugnare avdelningen som även kan reserveras för möte eller middag, för ert egna sällskap på mellan 8 och 30 sittande gäster, allt efter behov.

Omfamnande och mysig atmosfär i restaurangen på House of Ven
Boka direkt online, ring eller maila oss
Group 17-2

Bo hos oss

BOENDE & LOGI
Group 87-2

Ät hos oss

Group 151

Våra erbjudanden

Aktuella erbjudanden